hr

Europsko judo prvenstvo u Zagrebu!

Zagreb će potkraj travnja biti domaćin Europskog judo prvenstva, najvećeg natjecanja u judu koje je ikada održano u Hrvatskoj.

Olimpijski, svjetski i europski prvaci u judu, među kojima i dvostruka svjetska prvakinja Barbara Matić iz Hrvatske, okupit će se u Zagrebu od 25. do 28. travnja na Europskom judo prvenstvu. Natjecanje će se održati u Areni Zagreb.

Uz nastup najboljih europskih judaša i judašica, posebnu će draž ovom natjecanju dati i činjenica da su iz Hrvatske aktualna dvostruka svjetska prvakinja Barbara Matić i doprvakinja Lara Cvjetko.


Ranko Šuvar / CROPIX

Nakon trijumfa Barbare Matić 2021. godine na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti, ni godinu dana kasnije na prvenstvu u Uzbekistanu u finalu su snage odmjerile dvije hrvatske judašice, što je do sada pošlo za rukom samo pet nacija u svijetu. Tom je prilikom Barbara Matić obranila zlato a Lara Cvjetko je postala svjetska doprvakinja.

Ovo će svakako kod brojnh poklonika te borilačke vještine i olimpijskog sporta povećati zanimanje za Europsko prvenstvo u judu te će, samo nekoliko mjeseci uoči Olimpijskih igara u Parizu, unijeti dodatnu dozu adrenalina.