hr

Highlander Medvednica: Planinarsko druženje u blizini glavnoga grada

Atraktivne planinarske rute, prekrasni krajolici, zanimljivi sadržaji i dostupnost pozivnica su za dolazak na Highlander Medvednica. Ljubitelji prirode i aktivnog života mogu u ljepotama Parka prirode Medvednica uživati na drugom, trodnevnom planinarskom događanju Highlander Medvednica koji se održava od 2. do 4. lipnja.

Planina Medvednica nalazi se sjeverno od Zagreba, a njezin najviši vrh Sljeme (1033 metara nadmorske visine) popularno je izletište Zagrepčana.

Ruta Highlandera Medvednica duga je 59 kilometara. Započet će u Susedgradu te pratiti transverzalu Medvednice prepunu prirodnih atrakcija, poput slapa Sopot i jezerca Kraljičin zdenac, jednog od omiljenih izletišta na Medvednici. Uz prekrasne krajolike s trase toga planinarskog događanja pruža se lijep pogled na Samoborsko gorje i Hrvatsko zagorje.

Pritom je zanimljivo da je ruta Medvednica u konkurenciji Highlander planinarskih događanja u 18 zemalja jedina smještena uz glavni grad jedne države.

Na prošlogodišnjem, prvom izdanju Highlander Medvednica sudjelovalo je 150 planinara širokog raspona godina i to iz Hrvatske, SAD-a, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Francuske, Njemačke, Crne Gore, BiH, Srbije i Slovenije.

Sudionici će na kontrolnim točkama uz odmor moći uživati i u edukativnim predavanjima, druženju uz prepoznatljiv ugođaj, a također se organiziraju satovi joge te promatranje zvijezda teleskopom.

Uz atraktivnost lokacije, uspjehu Highlander Medvednica pridonosi odlična infrastruktura, bogata gastronomska ponuda te blizina glavnoga grada zbog čega je sudionicima, posebno iz drugih zemalja, lakši dolazak.