hr

Svjetski atletski spektakl u Zagrebu od 8. do 10. rujna

Boris Hanžeković memorijal, najstarije sportsko natjecanje u Hrvatskoj, koje se kontinuirano organizira od 1951., i ove će godine, u svom 73. izdanju, ugostiti više od 200 natjecatelja iz cijelog svijeta.

Miting se i ove godine održava u tri dana i na tri zagrebačke lokacije, a i ove godine startat će Zagreb City Challengeom na Trgu bana Jelačića, na kojem će se natjecati skakačice i skakači u dalj.

Dan kasnije, 9. rujna, pokraj Zagrebačkih fontana održat će se Memorijal Ivana Ivančića, na kojem se već osam godina redovito natječu svi najbolji svjetski bacači kugle. Aktualni europski prvak Filip Mihaljević ove je sezone redovito među najboljim bacačima na mitinzima Dijamantne lige, pa se i na atraktivnom bacalištu pokraj Nacionalne i sveučilišne knjižnice očekuje njegov novi veliki obračun sa svjetskom elitom.


Ronald Gorsic / CROPIX

Konačno, 10. rujna na stadionu Mladosti na Savi će 73. Boris Hanžeković memorijal još jednom ugostiti neke od najboljih svjetskih atletičara, olimpijske i svjetske i europske prvake i svjetske rekordere. Uz najbolju hrvatsku sportašicu Sandru Perković, na mitingu će nastupati i ostale naše najbolje atletičarke i atletičari.


Boris Kovacev / CROPIX

Ulaznice za 73. Boris Hanžeković memorijal, odnosno za natjecanja na stadionu SRC Mladost 10. rujna, mogu se kupiti preko sustava Ulaznice.hr, kao i na svim njihovim prodajnim mjestima diljem Hrvatske.

Ulaznice za miting će biti u prodaji i na Trgu bana Josipa Jelačića 8. rujna, pokraj Zagrebačkih fontana 9. rujna te na prodajnom mjestu u SRC Mladost od 4. do 10. rujna.

 

Header image credit: Goran Mehkek / CROPIX