hr

Zagreb ovoga siječnja u ozračju europskog vaterpola!

Hrvatska je domaćin seniorskog Europskog prvenstva u vaterpolu za muškarce, koje će se održati od 4. do 16. siječnja 2024. u Zagrebu i Dubrovniku

Po prvi puta u povijesti europskog vaterpola dva Europska vaterpolska prvenstva će se održati za redom u istoj državi - Hrvatskoj. Također, po prvi puta će se održati u novom sustavu natjecanja te po prvi puta u dva grada domaćina. Nakon odličnih izdanja EP-a u Zagrebu 2010. godine te Splitu 2022. godine, domaćini će od 4. do 16. siječnja 2024. biti Zagreb i Dubrovnik, jedni od najuspješnijih i najtrofejnijih vaterpolskih središta u Europi. Zagreb u potpunosti podržava svoje sportaše i snažni sportski duh grada po kojem je već nadaleko poznat, a ovim domaćinstvom iznova to dokazuje.


Goran Mehkek / CROPIX

Hrvatska Europsko prvenstvo 2024. dočekuje kao aktualni prvak Europe te ovu prestižnu titulu ima jedinstvenu priliku braniti kod kuće. Ujedno je ovo za hrvatsku reprezentaciju i kvalifikacijsko natjecanje za Svjetsko prvenstvo u Dohi, u veljači 2024., a nudi i jedno mjesto za Olimpijske igre u Parizu. Stoga je od velike važnosti za hrvatski vaterpolo te će Zagreb i Dubrovnik dati sve od sebe da ovo bude jedno od najboljih natjecanja do sada, kako u organizacijskom, tako i sportskom smislu, a Hrvatski vaterpolski savez, kao organizator, očekuje veliku podršku i od publike.


Marko Todorov / CROPIX

Nadmetanja po skupinama igrat će se u oba grada domaćina, Zagrebu i Dubrovniku, dok će se u drugom dijelu natjecanja, susreti za poredak od 1. do 8. mjesta igrati u Zagrebu, na bazenu Mladost, a utakmice za poredak od 9. do 16. mjesta na bazenu Gruž, u Dubrovniku.

Od ponedjeljka, 18. prosinca 2023., počela je i prodaja ulaznica za utakmice predstojeće smotre najboljih vaterpolista Europe u Hrvatskoj te se ulaznice mogu kupiti na ovoj poveznici.

Header image credit: Marko Todorov / CROPIX