hr

GOLF - SWING I GREEN U ZAGREBU

Ukoliko volite igrati golf, tu zanimljivu igru u prirodi, Zagreb ima ponuditi više mogućnosti, kako za iskusne igrače, tako i za početnike.

Nije neočekivano, jer je tu prvi golf klub, Golf klub Zagreb, osnovan još 1929. Tradicija je obnovljena 80-ih, a formiranjem kritične mase klubova i igrača, 1992. u Zagrebu je osnovan Hrvatski golf savez. Tako su se izrazi kao hendikep, green, putting, swing, tee i fairway udomaćili čak i u šire publike s interesom za sport.

Za današnje posjetitelje Zagreba, koji za boravka u gradu žele igrati golf, najvažniji je podatak da u gradu danas službeno postoji jedan pravi golf teren - Riverside Golf Zagreb, premda neke elemente nude i tereni Bundek Golf Klub, a na području Zagrebačke županije i zaprešićki Golf klub Ban Jelačić

Igralište Riverside Golf Zagreb otvoreno je 2004. kao Gradsko igralište, a današnji izgled dobilo je 2009, kada ga je redizajnirao engleski golf arhitekt Howard Swan, čime je postalo Natjecateljsko igralište (Riverside Golf Zagreb osnovan je 2017). Danas se radi o prekrasno uređenom terenu s 27 polja, od čega 18 pripada Natjecateljskom igralištu, dok 9 polja čine Gradsko igralište.

Ukoliko želite igrati na nekom od tih terena, to možete svakoga dana, i to po prihvatljivim cijenama, osobito u usporedbi s inozemnim. Naime zagrebačke su oko 30% niže u odnosu na one velikih svjetskih metropola. U ponudi su i Green Fee paketi (mogućnosti popusta), obiteljski paket i Ladies Day ponedjeljkom, kao i najam golf autića.

Strastveni golfer u posjeti Zagreba tu može i trenirati, jer se na istoj lokaciji nalazi i vježbalište s 40 pozicija, chiping green te bunker za vježbu i nadstrešnica za vježbanje pri lošijem vremenu. Klupska kuća s terasom, iz koje se pruža pogled na prvi te deseti tee off i obronke Medvednice, uključuje i ugodan restoran, gdje se može okrijepiti ili, ukoliko na igralištu provodite cijeli dan, uživati i u čitavom obroku. U ponudi su vrhunski spravljena jela, među kojima ima i lokalnih specijaliteta, te lijep odabir hrvatskih i vina iz čitava svijeta.

U Riverside Clubu Zagreb dobro ćete se zabaviti čak i ako ste početnici. Naime, tu je moguće organizirati i poduku, jer klub raspolaže s više trenera. Vješti igrači, pak, mogu se prijaviti i na otvorena prvenstva, kupove i različita druga natjecanja. Tako će se, na svježem zraku i okruženi zelenilom, moći družiti i upoznati sa Zagrepčankama i Zagrepčanima s kojima dijele strast prema golfu. Ili kako je rekao britanski pisac P. G. Wodehouse - da biste dobro upoznali čovjeka, igrajte s njim golf.