hr

Runnity – trčimo polako, jer u gradu valja uživati!

Vjerojatno ne postoji popularnija gradska sportska aktivnost od trčanja – ove brzopokretne vježbače možemo vidjeti u parkovima, kraj Save, na ulicama te drugim lokacijama koje im omogućuju lakoću koraka.

Gradovi, sa svojim užurbanim životom, idealno su mjesto za one koji svoju dozu rekreacije žele ispuniti u trkaćim tenisicama, uživajući u prizorima grada u kojem žive. Upravo su taj potencijal prepoznali u Runnityu te ponudili Zagrepčanima  i Zagrepčankama jednu novu opciju – ne sasvim klasično trčanje!

Trčanje je jedan od najboljih oblika rekreacije. Iako nekima izgleda kao noćna mora, zapravo je ljudima sasvim prirodno – vjerojatno se i sami sjećate da ste više trčali negoli hodali kad ste bili mali. Pa gdje je onda zapelo? Kad je trčanje postala obaveza koje se jedva prihvatimo?

Provodimo previše vremena s premalo gibanja, a trčanje od nas zahtjeva da trošimo velike količine energije, testiramo svoju izdržljivost, umirimo svoj san i samim time poboljšamo svoje zdravlje. Zagreb je odličan grad za sve one koji se odluče baviti trčanjem, a od nedavno nudi i odličnu opciju za sve one koji su apsolutni početnici – Runnity!

Žurimo polako

Koliko ste puta ugledali trkača na cesti i pomislili: „Joj pa i ja bih želio to, ali nekako nisam u kondiciji“ ili pak „Izgleda odlično, ali ja bih da je uz mene još netko da me motivira“? E pa Runnity je osmislio idealno rješenje za vas.

Ova zajednica za sporo trčanje promovira trčanje na konverzacijskom tempu, što znači da ćete trčati brzinom od 6 – 6.5 minuta po kilometru, sasvim dovoljno da se dobro razgibate, a opet dovoljno lagano da tempo mogu pratiti ama baš svi. Zaboravite stroge režime, zaboravite stres i loše osjećaje koji se javljaju ako odustanete kada vam je preteško.

Sporo trčanje dokazano povećava vašu izdržljivost, a opet smanjuje stres na vaš organizam. Najvažnije od svega: krećete se u ime svog zdravlja!

Na koji način točno funkcionira Runnity i zašto biste mu trebali dati priliku? Evo detalja!

Nema sile, nema stresa!

Oni od vas koji možda imaju nekog iskustva trče utorkom, a apsolutni početnici svoj termin imaju srijedom – oboje nakon posla, tako da ne morate brinuti oko toga hoćete li stići (važno je samo da na vrijeme rezervirate svoj termin jer trčite ako ima rezervacija). Uz vas će biti i drugi entuzijasti koji su se također pridružili skupini iz istog razloga: žele trčati sporijim, mirnijim tempom.

Uz to, plaćate po sudjelovanju. Zajednici Runnity plaćate participaciju od 6 eura za svako trčanje (za grupe po dogovoru), odnosno 7 eura za posebne vikend ture. Dakle, nema članarine već plaćate onoliko koliko uistinu odradite! A jednom kad se priključite skupini na nekoj od tri lokacije, počnete trčati pa u nekom trenutku shvatite da vam je previše, možete ostati na nekoj od drop-off zona.

Naravno, tu su i povremene stanke za odmor u kojima možete upijati poglede na gradske znamenitosti i predahnuti.

Dakle, zvuči li vam ovo trčanje nešto manje strašno negoli ono klasično? Naravno da da!

Za više informacija i rezervaciju termina, posjetite web stranicu Runnity!