hr

Sportska prehrana: Birajte prirodno!

Za sportske je uspjehe važna pravilna prehrana koja uravnoteženim sastojcima gradi mišiće te osigurava energiju neophodnu za iznimne rezultate profesionalnih sportaša kao i aktivan život rekreativaca.

Svakome od njih za njihove sportske izazove potrebna je odgovarajuća prehrana, a često nije baš lako odlučiti što odabrati: hraniti se prirodno ili namjenskim pripravcima koji će osigurati povećanu energiju i izdržljivost?

No, ti kompromisi kad ste u Zagrebu nisu potrebni ili barem odluka nije teška.

Hrvatski proizvođači hrane već godinama veliku pažnju posvećuju proizvodnji sportske i funkcionalne hrane, napitaka i pića koji zadovoljavaju potrebe profesionalnih sportaša, amatera kao i rekreativaca kojima je cilj održavanje kondicije i zdravlja.

Na policama zagrebačkih trgovina kao i na jelovnicima zagrebačkih restorana naći ćete ponudu odlično uravnotežene hrane koja sastavom i nutrijentima zadovoljava potrebe onih koji vode računa o zdravoj prehrani, svjesni njezina učinka na fizičke predispozicije i održavanje neophodne energije.

Također, zagrebačke specijalizirane i druge prodavaonice odlično su opskrbljene hranom, pićima i dodacima prehrani brojnih domaćih i svjetskih brendova koji će tijelu osigurati izdržljivost neophodnu za vrhunske rezultate ili pak za rekreativno bavljenje sportom.

Ali, to nije sve.

Odlična je vijest da upravo iz Zagreba u svijet kreće niz prirodnih proizvoda sportske prehrane BiteMe koji su 2021. godine uvršteni u izbor najboljih svjetskih brendova na ISPO Brandnew. Naime, na tom je najznačajnijem svjetskom sajmu sporta BiteMe ušao među top 30 najzanimljivijih novih brendova za 2021. godinu. U društvu etabliranih sportskih robnih marki različitih kategorija u prestižnom se izboru u kategoriji sportske prehrane našao jedino BiteMe. Kvaliteta toga brenda kasnije se potvrđuje u svakodnevici sportaša i rekreativaca u Hrvatskoj i drugim zemljama, nekada suočenima dvojbom da li birati prirodno ili učinkovito.

S BiteMe ta je dvojba razriješena – možete imati oboje!

Naime, zagrebački start-up BiteMe Nutrition je brend potpuno prirodne sportske prehrane koji su dvojica braće Edo i Luka Mujkić pokrenuli 2017. godine. Poslije dvije godine razvoja nastali su proizvodi koji zadovoljavaju funkcionalne kriterije sportske prehrane i ne priznaju kompromis između zdravog i učinkovitog.

BiteMe biopločice su organske, veganske, sirove, bez glutena, laktoze i bez dodanih šećera. U njihovoj su osnovi datulje, smokve, marelice, sjemenke i orašasti plodovi, dok su za okus zaslužni limunovo ulje i kardamom, kakao u prahu, cvjetovi lavande, maslinovo ulje, sjemenke konoplje… Asortiman – kad god je to moguće temeljen na plodovima Mediterana – upotpunjava se novim proizvodima. Stoga proizvođači poručuju: gradimo potpuno prirodni prehrambeni koncept kojim želimo postati predvodnik globalnog pokreta temeljenog na stvarnim sportskim potrebama, iskustvima profesionalaca, prirodnim receptima i povezanosti s okolišem!

Svatko će od onih koji u Zagreb dolaze na sportska natjecanja ili je njihov izbor rekreacija imati drugačiji sportski cilj pa tako i očekivanja. Jer, biti pobjednik nekima isključivo znači – stajati na postolju. Drugima je najvažniji cilj pomicati vlastite granice. No, uvijek je, baš uvijek, pobjednik svatko tko sudjeluje u sportskim izazovima te tako gradi duh i tijelo.

Zagreb za svakoga od vas ima odgovarajuće mogućnosti. I više od toga!