hr

ZABAVA NA ZAGREBAČKOM LEDU

Zagreb ima dugu tradiciju klizanja na ledu koja se održava do danas. Građanima i posjetiteljima grada nudi dva zatvorena i jedno otvoreno klizalište te prigodni adventski Ledeni park. Stoga, volite li se rekreirati na ledu, zimi u Zagrebu imate lijep izbor, bez obzira jeste li sa sobom ponijeli klizaljke ili ne (mogu se iznajmiti na svim klizalištima).

U jednom od najpoznatijih i najvećih sportskih objekata u gradu – Domu sportova, smještenome zapadno od središta grada, nalazi se veliko i iznimno popularno klizalište. U jutarnjim terminima obično se okupljaju najmlađi klizači, dok oni ostalih dobnih skupina tu uživaju u poslijepodnevnim i večernjim terminima. Sezona klizanja u Domu sportova počinje već koncem rujna i traje sve do početka ožujka.

Ranko Šuvar / CROPIX

Dodatnu atrakciju tu čini video i audio zabava, pa veliki broj klizača svake godine na ovom klizalištu uživa uz najnovije video spotove na središnjem displeju i dobro odabranu glazbu, od dječje, do evergreena i najnovijih hitova, pa je ugodan rekreativni provod zagarantiran.

Klizalište Velesajam, smješteno u Velikoj „ledenoj“ dvorani Paviljona 40 na Zagrebačkom velesajmu u Novom Zagrebu, uz treninge hokejaša i klizača, vikendom također nudi rekreativno klizanje.

Damir Krajac / CROPIX

Pravu retro atrakciju predstavlja otvoreno klizalište Šalata, otvoreno još davne 1961, na kojem se svake godine igraju hokejaške utakmice serije Šalata Winter Classic, zimski sportski spektakl na otvorenom, koji svakako preporučujemo posjetiti ukoliko se u to doba nađete u Zagrebu, Što se tiče rekreativnog klizanja, ono je retro samo smještajem na idiličnome brijegu u neposrednoj blizini glavnog gradskog trga. Ugođaj je, pak, izrazito suvremen jer klizalište od 2002. nudi video-disco program pod vodstvom DJ-a. Na video zidu se  emitiraju glazbeni spotovi te najave zanimljivih događanja u gradu, a često se organiziraju i različite nagradne igre. Zbog svega, klizalište Šalata postalo je atraktivno mjesto večernjeg izlaska i dobre zabave. Sezona klizanja traje od polovice studenog do početka ožujka.

Darko Tomaš / CROPIX

Advent Zagreb, koji je od grada napravio jedno od turistički najpoželjnijih odredišta u blagdansko doba, od 2014. uključuje i spektakularni Ledeni park na Trgu kralja Tomislava, u blizini Glavnog željezničkog kolodvora. U međuvremenu, veliko klizalište tog parka postalo je jedan od simbola Adventa u Zagrebu. Premda slične parkove imaju i neke druge svjetske metropole, zagrebački ima određene posebnosti.

Park se, naime, ponosi s više od 2000 četvornih metara klizališta, od čega otprilike 800 otpada na glavno klizalište, smješteno kod Umjetničkog paviljona. Ostatak zauzimaju jedinstvene klizačke staze koje vijugaju Trgom. Osim u klizanju, posjetitelji mogu uživati u bogatoj gastronomskoj ponudi kućica postavljenih oko klizališta. Tu je i Ledeni vidikovac, platforma na sjeveroistočnom dijelu klizališta, s koje se pruža sjajan pogled na Ledeni park, ali i cijeli Tomislavov trg. U pogledu možete uživati uz prigodne adventske napitke i neponovljiv ugođaj.