hr

ŽUTOM LOPTICOM U ZAGREBU

Poznato je da rekreativni igrači tenisa vole igrati redovito, kako tamo gdje stanuju, tako i na odmoru, pa čak i na poslovnom putovanju. Ako ste među njima i boravite u Zagrebu, nećete morati mijenjati svoje navike jer se u gradu nalazi veliki broj teniskih klubova s lijepim, suvremenim i pomno uređenim terenima

U Zagrebu se nalazi i vodeći hrvatski teniski klub – HTK Zagreb, s terenima u četvrti Trešnjevka. Njegovi su članovi i slavni hrvatski tenisači Goran Ivanišević, Marin Čilić i Borna Ćorić. Naime, klub već desetljećima okuplja naše ponajbolje tenisače svih dobi, a ujedno je i omiljeno mjesto za igranje i druženje stotinama rekreativaca. HTK Zagreb je istinska teniska oaza u koju svatko voli svratiti, bez obzira bio vrhunski tenisač s profesionalnom karijerom ili samo obični teniski zaljubljenik. Ukoliko Zagreb posjećujete sami, tu ćete uvijek lako naći partnera za igru.

Ronald Goršić / CROPIX

Sličan pedigre ima i Hrvatski akademski teniski klub Mladost, jedan od najtrofejnijih teniskih klubova u Hrvatskoj. Njegovi članovi bili su i Ivan Ljubičić (2006. 3. igrač na ATP listi) i svjetski majstor aseva Ivo Karlović. Danas klub raspolaže s ukupno 18 teniskih terena, od kojih je deset opremljeno rasvjetom, dva s tribinama za gledatelje te veliki teniski zid za vježbanje. Uz to, klub raspolaže sa saunom i fitness dvoranom.

Klubovi Medveščak i Mala Šalata, u sklopu sportsko rekreativnog centra Šalata, bit će najpogodniji ukoliko tenis želite igrati gotovo u samom središtu grada. Njihovi novouređeni teniski centri na istoimenom idiličnom brijegu nude vrhunski uređene terene (tijekom cijele godine) s pratećim objektima. Budući se radi o izrazito mirnom ambijentu, to je ujedno i mjesto za odmor duše i tijela. Klubovi nude i individualne treninge i sparing partnere, među kojima su i vrhunski licencirani treneri te bivši profesionalni igrači, kao i programe za djecu.

Marko Todorov / CROPIX

Ovisno o lokaciji vašeg smještaja, na raspolaganju su vam još i mnogi teniski klubovi čiji popis, adrese i kontakte možete naći na stanici www.tennis.hr/teniski-klubovi/zagreb.

Ako Zagreb posjećujete u svibnju, imat ćete prilike posjetiti i dva kvalitetna teniska turnira – jedan za muškarce i jedan za žene. ATP Challenger Zagreb Open okuplja 60 tenisača iz cijelog svijeta, među kojima su i brojna imena poznata ljubiteljima tenisa. Međunarodni ITF-ov turnir Zagreb Ladies Open, na terenima TC Maksimir, okuplja 60 tenisačica iz više od 40 zemalja svijeta.

Header image credit: Marko Todorov / CROPIX